Geoblokace v některých službách nesnáším, a to platí především pro streamovací služby s filmy a seriály. Na webech je geoblokace logická a často se tak zabraňuje útokům z jednotlivých států. Geoblokace je dva roky aktivní právě i na infoek.cz. Jaké státy jsou blokovány a proč?

Proč geoblokace na infoek.cz?

Geoblokace na infoek.cz není z bezpečnostních důvodů webu, ale jako projev nesouhlasu. Již od počátku války na Ukrajině byl můj postoj k napadení tohoto suverénního státu vidět. Proto se na webu objevilo několik nelichotivých komentářů pod články a dostal jsem několik nadávek po Telegramu od různých dezolátů.

Malý odkaz na hlavní stránce infoek.cz

Zavedena geoblokace se dva roky vztahovala na všechny návštěvníky z ruských IP adres. Každý takový návštěvník je automaticky přesměrován na stránku infoek.cz/ip-ban/. Tam ho čeká informace, že pochází z teroristického státu. Na žádný jiný odkaz v rámci infoek.cz se nedostane, protože bude neustále přesměrováván.

Od začátku války je návštěvníků z Ruska velké množství skrze vyhledávač Yandex. Dva roky také na web probíhají masivní DDoS a Slowloris útoky. K útokům se hlásí ruské hacktivistické skupiny na sociální síti Telegram.

Statistiky blokování ruských návštěvníků

Jaké další státy jsou blokovány?

Mezi zabanovanými státy se ale nenachází jen teroristické Rusko, ale nově také Írán, Palastina a Katar. Všechny tyto státy jsou v blokaci právě kvůli podpoře terorismu.